Az Acai Berry étrend kiegészítőként 2004-ben vált népszerűvé Amerikában, gyors sikerét a fogyást segítő természetes mikró tápanyagainak köszönheti, amit komplex formában tartalmaz.
Az acai gyümölcs szárított, porított készítményének 100 g száraz por tartalma 534 kalória. Ezen belül 52,2 g szénhidrátot, 8,1 g fehérjét, 32,5 g teljes zsírt, 44,2 g diétás rostot és alacsony értékű cukrot tartalmaz.
A por /ami alatt a gyümölcs pépet és a benne lévő gyümölcs héjját értjük/ 100 g, C vitamint, 260 mg kalciumot, 4,4 mg vasat, és 1002 U vitamint, valamint aszparaginsav és glutaminsav tartalom 7,59% a teljes száraz tömege.
Az acai zsírtartalma áll az olajsavból ami 56,2%-a teljes zsírok, a palmitinsav 24,1% és a linolsav 12,5 %.
Az "acai" bogyó terméséről híres, mely tökéletes gyümölcsnek nevezhető, mivel nagyon gazdag tápanyagokban, mint az aminosavak, létfontosságú zsírsavak, vitaminok, ásványi anyagok,és nyomelemek.
Az elhízást, a folyamatosan fennálló mikrotápanyag-hiánynak tulajdonítják a szakemberek, mivel az állandóan fellépő éhségérzet következménye. Többet eszünk a kelleténél, hogy hozzájussunk a szükséges tápanyagokhoz, azonban a legtöbb étel kalóriákban gazdag, vitaminokban, ásványi anyagokban és enzimekben szegény.
Acai Berry készítmény az alábbi weboldalon érhető el.
http://multi-vitamin.hu/Antioxidansok/Acai-Berry-60-gelcaps.html