Az új szupergyümölcs: az acai berry

Az új szupergyümölcs: az acai berry

Vannak mellékhatásai az acai berrynek?

2018. március 31. - egeszseges

Az acai berry egy nagyon tápláló gyümölcs, melyet az amazonasi őserdők rejtenek magukba. A bogyókat a helyiek szüretelik és ők is előszeretettel fogyasztják már évszázadok óta. Az acai berrynek NINCS ISMERT MELLÉKHATÁSA, kivéve néhány embert, akik túlérzékenyek a bogyóra.

Pollen és a különböző allergiák

Ugyan nagyon kevés esetet jelentettek, mégis fontos megjegyezni, hogy egy vizsgálat kimutatta, hogy szervezetünket fokozatosan érdemes rászoktatni erre a bogyóra, mivel kis százalékban túlérzékenységet válthat ki. Kezdjük a napi ajánlott mennyiség felével és fokozatosan növeljük az adagot! Ha valamiféle bogyóra allergiásak vagyunk, akkor feltétlenül keressük fel háziorvosunkat, mielőtt elkezdjük az acai berry szedését.

acai_berry_3.jpg

Tiszta acai berry és az olcsó utánzatok

Ha acai berryt vásárolunk, akkor válasszuk a kivonatot vagy a por alakot, melyek 100%-ban természetesek. Sok cég keveri a tiszta acai berryt más anyagokkal, hogy csökkentse a termék költségeit. Azonban így az előnyeit is csökkenti. Vannak persze olyan anyagok, melyekkel az acai berry kombinálható és gyakran előnyös is kombinálni őket, de ezeknek utána kell nézni. Sok felesleges/káros összetevő szintén válthat ki allergiát.

Természetes élénkítő

Az acai berry teobromint tartalmaz, mely egyfajta élénkítőszer, így ez az oka annak, hogy az acait a labdarúgók, a cselgáncsózók és más sportolók is fogyasztják a versenyek előtt. A koffeinnel és más stimulánsokkal ellentétben az acai berry nem pörget fel minket hirtelen és később nem tesz minket kókataggá, hanem egyenletesen biztosítja a frissességet, azáltal, hogy megnyitja a légutakat, növeli az oxigén áramlását, így javítja az állóképességet és fokozza az erőt. Nincsenek mellékhatásai, mint a koffeinnek.

Csökkenti az étel utáni vágyat

A legtöbb élelmiszerrel az a gond, hogy fokozzák az étvágyat, így egyre többet eszünk belőlük, ami kellemetlen következményekkel és súlyos mellékhatásokkal járhat. Az acai berry azonban éppen azt a vágyat nyomja el, hogy nassoljunk az egyes étkezések között.

Kiváló arctisztító

Bőrallergiát sem okoz, így kiválóan lehet arctisztítóként is használni. Magas rosttartalma eltávolítja az elhalt hámsejteket és vitalizálja a bőrt.

A bejegyzés trackback címe:

https://acaiberry.blog.hu/api/trackback/id/tr934101831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása