Az acai bogyó az áfonyák között a legmagasabb mikró tápanyag tartalommal rendelkezik, több ezer ismert és lehet hogy sokkal több ismeretlen mikró tápanyagot tartalmaz. Antioxidáns tartalma többszöröse a nálunk ismert áfonya fajtáknak.Komplex formában számos olyan tápanyagot tartalmaz, amit a hagyományos étrend nem.
Visszajelzések alapján az acai bogyó természetes úton csökkenti az éhségérzetet. A gyenge minőségű, tartósítószerekkel és mesterséges adalékanyagokkal dúsított élelmiszerekből bármennyit eszünk, szervezetünk éhezik.
Gyorsítja az anyagcserét, gyorsítja a kalóriák égetését.
Növeli az energiaszintet.
Mikrotápanyagokkal látja el a szervezetet. Az általános környezetszennyezés hatására a zöldségek és gyümölcsök vitamin és ásványianyag tartalma az elmúlt 20 évben 40%-kal csökkent, ahhoz hogy megtarthassuk ideális testsúlyunkat szükségünk van egy kis pótlásra.
Jó minőségű és természetes táplálék-kiegészítők vitaminok, ásványi anyagok segítenek szervezetünknek az optimális működés fenntartásában. Az acai bogyó valóban az egyik legtökéletesebb élelmiszer.