Az amazonasi őserdőkben hatalmas pálmafák gyümölcse az acai berry.
Az acai bogyó egy kis kerek fekete lila csonthéjas gyümölcs,hasonló megjelenésű mint a szőlő, kisebb és kevesebb rostanyagot tartalmaz. Az érett gyümölcsök mély bíbor vagy zöld színűek.Évente két alkalommal szüretelik.
Az Acai berry népszerűségét az Egyesült Államokban kezdte, ahol anyagcsere-fokozóként, fogyasztószerként használják, a sztárok csodafegyvereként emlegetik.
Az elhízás leggyakrabban a folyamatosan fennálló mikrotápanyag-hiány miatt fellépő éhségérzet következménye.
Többet eszünk a kelleténél, hogy hozzájussunk a szükséges tápanyagokhoz.A legtöbb étel kalóriákban gazdag, vitaminokban, ásványianyagokban és enzimekben szegény, eszünk, testünk mégis éhezik.
Az acai berry az áfonyák közt a legmagasabb mikrotápanyag tartalommal rendelkezik. Természetes úton csökkenti az éhségérzetet,gyorsítja az anyagcserét, gyorsítja a kalóriák égetését, mikrotápanyagokkal látja el a szervezetet, miközben növeli az energiaszintet.
Fagyasztott gyümölcsvelő, gyümölcslé, formájában megtalálhatjuk az élelmiszertermékek között, turmixokban, és a kozmetikumokban is.